sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Tärkeä muistutus ja Ylläksen reissun suunnittelua


Moikka!


Ihan aluksi se muistutus jonka otsikossa mainitsin. Tämä koskee kaikkia tapahtumien järjestäjiä.
Mitä tahansa olettekin järjestämässä, huomioikaa aina esteettömyys. Valtaosa teistä matkabloggaajista ymmärtääkin jo sen tärkeyden, inhimillisiä erehdyksiä välillä sattuu. Tottakai on tärkeää löytää tapahtumiin teemojen mukaisia paikkoja, ja innostuksen huumassa ei aina muista tarkistaa esteettömyyttä. Myös järjestäjän  kokemus vaikuttaa asiaan, ymmärrän sen.
Ikävä kyllä paikkojen esteellisyys tekee usein osallistumista mahdotonta.

 Myös firmoilla olisi vielä parannettavaa ja skarppaamista tässä asiassa. Liian usein kotisivuilla on virheellistä tietoa, joka ei pidä paikkaansa. Esimerkiksi hotellissa ei välttämättä ole  invahuonetta tai luiska puuttuu. Toivoisin rehellisyyyttä ja tietojen pitämistä ajan tasalla. Älkää luvatko liikaa, niin asiakkaille ei tule pettymyksiä.

Esteettömyys tuo monille yrityksille lisää asiakkaita ja vaikuttaa positiivisesti myös imagoon. Tätä kaikki yrittäjät eivät ole vielä ymmärtäneet. Toivottavasti tilanne muuttuu tulevaisuudessa.


Sitten toiseen aiheeseen. Kuten monet teistä tietävätkin, pidän paljon kelkkalaskettelusta ja muusta talviliikunnasta.
















Kävin Suomen lumilautaliiton Kaikki Snoukkaa-sivuilla. Nimi tarkoittaa kaikille soveltuvaa lumilautailua toimintakyvystä riippumatta. Löysin sieltä talviliikuntatapahtuman, joka pidetään Ylläksellä 24.3. Asia tuli mieleen myös harkkapaikkani cp-liiton Unelmien liikunta--ajatuksesta.

Myös harkkaohjaajani kannusti minua lähtemään tuohon tapahtumaan. Tuula lupautui avustajaksi ja äiti rahoittajaksi. Tänään mietin, menenkö Ylläkselle junalla vai lentäen Vr:n asiakaspalvelussa oli hyvin ystövällinen ja palveleva työntekijä. Aikatauluihini sopivaa esteetöntä junaa ei kuitenkaan löytänyt. Ei ainakaan sellaista, jolla pääsisin Kolariin asti. Se on Yllästä lähin rautatieasema.

Invataksimatka Rovaniemeltä Ylläkselle on liian kallis. Siksi rupesin katsomaan Kittilän lentojen hintoja. Lähtö perjantaina 23.3. iltapäivällä ja paluu 25.3. suunnilleen samaan aikaan. Kahden hengen meno-paluulennot Kittilään maksoivat Finnairilla 802 euroa. Melkoinen hinta tosi lyhyestä lennosta.

Soittelin majoituksesta muutamaan Ylläkseen hotelliin ja lomakeskukseen. Lomakeskus Seidassa on tuona viikonloppuna jo ihan täyttä, myös invahuoneet on varattu. Hotelli Ylläsrinteestä jäi vähän epävarma fiilis, onko huone esteetön vai ei? Onneksi tajusin kysyä majoitusasiasta tutulta lasketteluleirien järjestäjältä. Hotelli Ylläs Saaga on esteetön, siellä olen ollutkin.

Harmi vaan, että sekin on 23.3. ihan täynnä. Varasin huoneen 24.-25.3. Hinta 200 euroa.
Nyt mietin, kannattaako lähteä Lappiin vain yhdeksi yöksi. Otan ainakin paluulennon illaksi. Harjoitteluni on vielä kesken.




Ei kommentteja: